Szörnyről álmodni – 20 Gyakori szörny álom és jelentésük

Az álmok titokzatos világában gyakran találkozunk különös és ijesztő lényekkel, melyek megjelenése nemcsak riadalmat kelt, de üzenetet is hordoz. Az emberek évszázadok óta próbálják megfejteni, mit jelent, ha egy rémálomban szörnyek támadnak.

almoskonyv
almoskonyv
22 perc olvasás

A szörnyek megjelenése gyakori jelenség az álmokban, és mindenkinek más érzelmeket váltanak ki. Ezek az álmok gyakran mélyebb jelentéssel bírnak, amely segíthet feltárni a tudatalatti félelmeket és vágyakat.

A szörnyek bemutatják a belső küzdelmeket és a megoldatlan érzéseket, amelyekkel az álmodó szembenéz. A különböző álmok és változataik különféle értelmezéseket kínálnak, amelyek kapcsolatban állnak az egyéni tapasztalatokkal és az élethelyzetekkel. A szörnyek az álomban lehetőséget adnak arra, hogy jobban megértsék magukat és a mentális állapotukat.

1) Álom egy szörnyetegről

Szörnyekkel álmodni gyakori élmény. Ezek az álmok sokféle formát ölthetnek, mint például félelmetes lények vagy misztikus teremtések. Az álmok jelentése sokszor összefügg a megélt érzelmekkel.

Amikor valaki szörnyet lát az álmában, az érzései kulcsszerepet játszanak. Például, ha őt üldözik, az a valós életbeli félelmekre vagy kihívásokra utalhat. A szörnyek gyakran a belső szorongás szimbólumai.

Az álmokban a szörnyek néha képviselhetik a belső harcokat is. Ha valaki megküzd a szörnnyel az álmában, az azt jelezheti, hogy próbálja legyőzni a félelmeit vagy a stresszt. A sikeres küzdelem erőt adhat.

Érdekes észrevenni, hogy a szörnyek nem mindig negatívak. Néhány álomban a szörnyek révén felfedezhetjük saját kreatív oldalunkat. A szörnyek tehát gyakran árnyaltabb jelentéssel bírnak, mint elsőre gondolnánk.

2) Szörnyeteg üldöz

A szörnyeteg üldözés gyakori álomélmény, amely erős érzelmeket vált ki. Az álmodó sokszor félelmet, szorongást és tehetetlenséget érez, miközben próbál elmenekülni a szörnytől.

Ez a fajta álom gyakran a mindennapi életben tapasztalt stressz vagy szorongás szimbóluma. A szörny az elnyomott félelmeket vagy problémákat képviselhet, amelyekkel az álmodónak szembe kell néznie.

Ha valaki állandóan a szörny elől menekül, az jelezheti, hogy egy fontos kérdést próbál elkerülni. Az üldözés lehet figyelmeztetés arra, hogy szembenézzen a saját belső démonjaival.

Az ilyen típusú álom a személyes fejlődés lehetőségét is hordozza. Az álmodónak lehetősége van arra, hogy szembenézzen a kihívásokkal, és megtalálja a módját a félelem legyőzésének. A szörnyeteg megértése vezetheti az álmokat a belső erőforrások felfedezéséhez.

3) Szörnyek a vízben

A vízi szörnyek a szorongást vagy a kontroll elvesztését szimbolizálhatják. Az álmodó úgy érezheti, hogy valami fenyegeti, ami a mélyből tör elő.

Ezek az álmok gyakran a belső harcokat tükrözik. Például, ha valaki vízben lebegő szörnyet lát, az az élet stresszes helyzeteire való utalás lehet.

Az álmodó számára hasznos lehet az, hogy elgondolkodjon a saját vízrel kapcsolatos érzésein. A víz tiszta és frissítő lehet, de ugyanakkor veszélyes is.

Ha valaki rendszeresen álmodik vízi szörnyekről, érdemes lehet átgondolni, hogy mi történik az életében. Lehet, hogy valami elfojtott érzést vagy félelmet kellene megoldania.

A vízi szörnyek álmai tehát nem csak ijesztők, hanem értékes betekintést is nyújthatnak a belső világba.

4) Óriási szörnyek

Az óriási szörnyek álmokban gyakran félelmet vagy szorongást jelképeznek. Ezek a szörnyek nagy méretükkel és hatalmukkal a belső félelmeket és aggodalmakat reprezentálják.

Ha valaki óriási szörnyel találkozik az álmában, az sokszor a kontroll hiányát tükrözi. A megszokott keretek között úgy érezheti, hogy a probléma vagy a kihívás túl nagy ahhoz, hogy megoldja.

Ezek az álmok azzal is foglalkozhatnak, amit az álmodó elfojtott. Az óriási szörnyek azt is jelzésül szolgálhatnak, hogy el kell ismerni a kihívások súlyát az életében.

Az óriási szörnyek megjelenése az álmokban arra ösztönözheti az álmodót, hogy nézzen szembe azzal, ami félelmet kelt benne. Ezen álmok gyakran a belső küzdelmekre és a fokozott stresszre utalnak.

A következő lépés lehet a szorongás forrásának behatárolása és a problémák aktív kezelése. Az óriási szörnyek tehát nemcsak félelmetesek, hanem lehetőséget is kínálnak a fejlődésre.

5) Barátságos szörnyeteg

A barátságos szörnyeteg álmokban gyakran a pozitív érzelmek szimbóluma. Ezek az álmok általában a megnyugtatás érzésével töltik el az álmodót.

Ha valaki barátságos szörnyeteggel találkozik álmában, az gyakran a személyes fejlődés jele. Ez arra utalhat, hogy az álmodó elfogadja saját félelmeit vagy szorongását.

Egy barátságos szörnyeteg jelenléte a lelki támogatás szükségességét is kifejezheti. Az álmodó esetleg azért vágyik egy erős, védelmező figura jelenlétére, hogy biztonságban érezze magát.

Ezek az álmok bátorítják az embert, hogy szembenézzen a saját belső démonjaival. Az álmodó megtanulhatja, hogy a félelmek nem mindig ijesztőek, és lehet, hogy éppen a barátságos szörnyégtől tanul meg valami fontosat.

Ezek az álmok tehát a lehetőségeket és a növekedést szimbolizálják. A barátságos szörnyeteg az álomban új barátok vagy új élmények jele is lehet.

6) Szörnyek az erdőben

Az álmokban megjelenő szörnyek az erdőben szimbolizálhatják a rejtett félelmeket vagy a megoldatlan problémákat.

Amikor valaki álmodik az erdőben lévő szörnyekről, az érzéstelen izolációt élhet át. Az erdő csöndje és ismeretlensége felerősítheti a szorongást. Az álmodó úgy érezheti, hogy veszélyben van, vagy hogy valamilyen fenyegetés leselkedik rá.

Ezek az álmok tükrözhetik a vívódásokat, amelyeket az élet különböző területein tapasztal. A szörnyek néha belső konfliktusokat szimbolizálnak, amelyeket az álmodó nem tud könnyen kezelni.

Lehet, hogy a szörnyek a figyelmeztetések azok számára, akik elhanyagolják a félelmeiket. Az ilyen álmok arra ösztönözhetik az embereket, hogy nézzenek szembe a kihívásaikkal, és konfrontáljanak tartós szorongásokat. Az erdőből való kijutás gyakran a megoldás keresésére utal.

7) Szörny a házban

A szörny a házban álom gyakori téma, amely sok érzelmet hordoz. Az álmodó gyakran úgy érzi, hogy a biztonságos területén veszély leselkedik. Ez a szorongás forrása lehet.

Ez az álom utalhat a rejtett félelmekre vagy problémákra, amelyeket az álmodó el kíván kerülni. A ház a tudat alattit szimbolizálja, míg a szörny a fel nem dolgozott érzelmeket jelképezheti.

Az ilyen álmok általában figyelmeztetik az embert, hogy nézzen szembe belső konfliktusaival. Az álmodó számára fontos lehet, hogy felfedezze, miért érzi magát fenyegetve a saját otthonában.

Ezek az álmok segíthetnek az érzelmek feldolgozásában. Az álmodó megértheti, hogy a félelmeit nem lehet elkerülni, hanem szembe kell néznie velük.

Ez az álom arra ösztönözheti az embert, hogy változtasson az életén, és foglalkozzon a felhalmozott aggodalmakkal.

8) Szörnyűség az éjszakában

A „Szörnyűség az éjszakában” álom gyakori élmény, amely erős érzelmeket vált ki. Ezek az álmok gyakran félelmetes lényekkel teli sötét tájakat mutatnak be.

Az ilyen álmok tükrözhetik a mindennapi élet feszültségeit és aggodalmait. A szörnyek gyakran a tudatalatti félelmeket képviselik, amelyekkel az álmodó szembesül.

Egyes álmodók úgy érezhetik, hogy a szörnyek az életükben lévő problémákat vagy kihívásokat szimbolizálják. A rémálmok segíthetnek abban, hogy az álmodó feldolgozza ezeket az érzéseket.

A „Szörnyűség az éjszakában” álom értelmezése egyéni és szubjektív. Az álmodó szándékaitól és tapasztalataitól függ, hogy mit jelent a számára.

Ezek az álmok lehetőséget adnak a belső szorongások felfedezésére. Az álmodó tanulhat az érzelmeiből és megerősítheti magát.

9) Szörnyek és család

A családi kapcsolatokat gyakran tükrözik a rémálmokban megjelenő szörnyek. Ezek a lények a családban fennálló feszültségekre vagy konfliktusokra utalhatnak.

Ha valaki szörnyet lát a családtagjaival kapcsolatban, az jelezheti, hogy aggódik egy vagy több családtag miatt. Ez lehet érzelmi terhet vagy megoldatlan problémát is jelenthet.

A szörnyek néha a félelmeket is megjelenítik, amelyeket a családban tapasztal. Például, ha egy szülő megjelenik szörnyként, az tükrözheti a gyerek szorongását a szülők elvárásaival vagy a családi szerepekkel kapcsolatban.

Ezek a szimbolikus ábrázolások segíthetnek feltárni a rejtett érzéseket. A családi dinamikák megértéséhez elengedhetetlen, hogy figyeljünk a szörnyek üzeneteire az álmokban.

10) Szörnyek a szekrényben

A szekrényben élő szörnyek álma gyakori. Ezek a szörnyek sokszor a rejtett félelmeket és szorongásokat jelképezik. Az emberek gyakran megküzdenek a titkokkal, amelyeket el akarnak rejteni mások elől.

Amikor valaki ilyen álmot lát, az általában a belső küzdelmeket mutatja. Ezek a szörnyek a régóta cipelni kívánt problémákra utalhatnak. Lehet, hogy valaki nem képes megoldani bizonyos élethelyzeteket.

A szekrény szimbolikusan a tudatalattit jelenti. Az álmodó kétségbeesetten próbálja nyitva tartani a szemét. Ez a helyzet gyakran a változás és a személyes fejlődés szükségességét hangsúlyozza.

Fontos, hogy az álmodó szembenézzen e szörnyekkel. A kihívásokkal való szembenézés segíthet a belső béke megtalálásában. Ezzel a lépéssel csökkenthető a félelem és a szorongás.

11) Kis szörnyek

A kis szörnyek megjelenése az álmokban általában félelmet keltenek, de sokszor a valóságos élet kisebb gondjait szimbolizálják.

Amikor valaki kis szörnyekkel álmodik, az gyakran a belső feszültségek vagy aggodalmak kifejeződése. Ezek a lények a mindennapi problémákra utalhatnak.

Az ilyen álmok jelentése változhat attól függően, hogy a kis szörnyek hogyan viselkednek. Például, ha a szörnyek barátságosak, az békét jelezhet. Ha viszont támadnak, a rossz érzésekre hívhatják fel a figyelmet.

A kis szörnyek gyakran a gyermekkor félelmeit idézik fel. Ezek a félelmek általában a felnőtt élet kihívásaival is összefonódnak. Az álmodó számára fontos lehet, hogy szembenézzen ezekkel a szorongásokkal, hogy növekedjen és fejlődjön.

A kis szörnyek álmokban való megjelenése tehát sokat mondhat az álmodó állapotáról és érzéseiről.

12) Szörny és régi barátok

Amikor valaki régi barátokat lát szörnyként, az beleértve a félelmeket és az elutasítást is, tükrözheti azokat a kihívásokat, amelyeket ezek a kapcsolatok okoztak. A barátok, akik már nem részei az életének, emlékeket hozhatnak elő, amelyek szorongást vagy bizonytalanságot kelthetnek.

Ezek a szörnyek a barátság elvesztésének érzéseit is megszemélyesíthetik. A régi barátokkal való főszereplés segíthet feldolgozni a múltbéli sérelmeket és megtanulni, hogyan lehet továbblépni. Az álmok ezeket az érzelmeket megerősítik és segíthetnek az önreflexióban.

A szörnyek tehát nem mindig csak félelmetes lények. Azok a barátok, akiket régen ismertek, szimbolizálhatják azokat a dolgokat, amelyekkel a múltban szembesültek. Az álom figyelmeztetése lehet arra, hogy meg kell birkózniuk régi érzéseikkel.

13) Harcolás a szörnnyel

A szörnyel való harc a rémálmok közé tartozik, ami gyakran a belső küzdelmek szimbóluma. Az álmokban megjelenő szörnyek általában olyan félelmeket vagy problémákat képviselnek, amelyekkel az ember szembenéz.

Az ilyen álmok során az álmodó agresszív szörnyekkel találkozhat, amelyeket le kell győznie. Ez a harc jelképezheti a lélek erejét és a nehézségekkel való megbirkózást. Amikor az álmokban sikerül legyőzni a szörnyet, az gyakran a személyes fejlődés és a problémák megoldásának jele.

Ha harcolni kell a szörny ellen, az arra utalhat, hogy a személy az életében aktívan dolgozik a félelmei leküzdésén. Ezt a harcot a bátorság és a kitartás szimbólumának is tekinthetjük. Az álombeli harc rámutathat arra is, hogy a személy elfogadja, hogy a nehézségekkel szembesülnie kell.

A szörnyekkel vívott harc tehát egyfajta érzelmi feldolgozás, amely lehetőséget ad a személyes erő és a belső béke megtalálására.

14) Szörnyek álomban és valóságban

A szörnyek álomban gyakran a félelmek és a belső konfliktusok megjelenítői. Az álmokban látott szörnyek sokszor olyan problémákra utalnak, amelyekkel az álmodó a való életben küzd.

Ezek a lények különböző formában jelenhetnek meg. Például, egy óriási szörny a szorongásra vagy a stresszre utalhat, míg egy elrettentő figura a múltbeli traumákra reflektálhat.

Valóságban a szörnyek a társadalmi félelmeket is képviselhetik. A médiában és a kultúrában a szörnyek gyakran az ismeretlent vagy a veszélyt jelképezik.

Az emberek néha verbális vagy fizikai szörnyként definiálják a fenyegetéseket, amelyekkel találkoznak. E felismerések segíthetnek kezelni a valós élet kihívásait.

Az álmok és a valóság közötti kapcsolat megértése lehetőséget ad arra, hogy az egyén jobban megismerje saját érzéseit és félelmeit.

15) Szörnyek a munkahelyen

A munkahelyi szörnyek álmai gyakran a stresszről, szorongásról vagy a munkahelyi konfliktusokról árulkodnak. Az álmodó lehet, hogy egy nehéz főnökkel vagy egy versengő kollégával találkozik.

Az ilyen álmok általában a munkahelyi nyomásra és a megfelelés kényszerére utalnak. A szörnyek megtestesíthetik a félelmet, hogy nem teljesítenek jól vagy hogy nem viselik el a munkahelyi elvárásokat.

Lehetséges, hogy az álmodó úgy érzi, hogy elvesztette az irányítást. A szörny birodalma lehet a belső félelmek és aggodalmak tükre, amelyek a munkahelyi szerepem miatt merülnek fel.

A munkahelyi szörnyek jelezhetik a szükséget a változásokra vagy a fejlődésre is. Az álom figyelmeztethet arra, hogy foglalkozni kell a problémákkal és megtalálni a megoldásokat. Az ilyen álmok ösztönözhetik az álmodót, hogy jobban figyeljen a munkahelyi kapcsolatokra.

16) Szörnyek és félelmek

Az álmokban megjelenő szörnyek gyakran a rejtett félelmeket tükrözik. Ezek a lények nem csupán ijesztően néznek ki, hanem mélyebb jelentéssel bírnak, amely a személyes konfliktusokra utalhat.

A szörnyek szimbolizálhatják a belső szorongást is. Sok ember számára a szörnyek megjelenése a valós élet aggasztó tényezőihez kapcsolódik. Ezek lehetnek munkahelyi stressz, kapcsolati problémák vagy más élethelyzetek.

Az ilyen álmok lehetőséget adnak arra, hogy a személy foglalkozzon a bennünket foglalkoztató problémákkal. A szörnyek segítségével az álmodó szembenézhet a saját félelmeivel és gyengeségeivel.

Fontos, hogy az álmodó figyeljen arra, hogyan érzi magát az álomban. A szörnyekkel való interakció jelezheti, hogy készen áll a saját félelmeinek legyőzésére. Az álmok így értékes betekintést nyújtanak a tudatalatti világába.

17) Szörnyek az autóban

Az autóban megjelenő szörnyek általában a biztonság és a kontroll iránti aggodalmakat tükrözik. Ezek a rémálmok gyakran a stresszes helyzetekre vagy életbeli kihívásokra utalnak.

Ha valaki szörnyet lát az autójában, az a félelem érzését keltheti. Lehet, hogy úgy érzi, elveszti az irányítást az élete felett, vagy hogy külső hatások befolyásolják.

Ezek a szörnyek emlékeztethetik az álmodót arra is, hogy foglalkoznia kell a rá nehezedő nyomással. A szörnyek a belső félelmekre is utalhatnak, amelyek akadályozzák a fejlődést.

A szörnyek autóban való megjelenése sokszor azt jelzi, hogy ideje szembenézni a nehézségekkel. Az ilyen álmok figyelmeztethetnek arra, hogy fontos megtalálni a belső békét és a stabilitást.

Ez a típusú álom önmagában egy figyelmeztetés lehet, hogy ne hanyagolja el a figyelmet a saját érzéseire és problémáira.

18) Szörnyek az iskolában

Az iskolában megjelenő szörnyek rémálmok összekapcsolódnak a stresszel és a szorongással, amelyet a tanulmányok vagy a társadalmi helyzetek okoznak.

A szörnyek általában a félelmeket testesítik meg, amelyeket az álmodó a tanulás vagy a teljesítmény miatt érez. Amikor valaki egy szörnyet lát az iskolában, ez a nyomásra utalhat.

A szörnyek gyakran elrajzolt, felnagyított formában jelennek meg. Ez azt jelzi, hogy az álmodó úgy érzi, hogy a problémái túl nagyok ahhoz, hogy kezelni tudja őket.

Az ilyen álmok arra is figyelmeztethetnek, hogy szembenézzen a valóságos félelmeivel. Esetleg jelezhetik, hogy ideje megküzdeni a kihívásokkal, amelyeket az iskola vagy a munka hoz.

Az iskolai szörnyek a gyermekkor nehézségeit is szimbolizálják. Az önértékelés és a szociális interakciók bonyolultsága mind hozzájárulhat a szorongáshoz.

19) Szörnyek és felnövés

A szörnyek megjelenése az álmokban gyakran a felnőtté válással kapcsolatos félelmeket jelképezi. Ahogy valaki közelít a felnőttkorhoz, úgy változásokkal és kihívásokkal néz szembe.

A szörnyek a belső szorongásokat és a bizonytalanságokat is tükrözhetik. A fiatal felnőttek számára ezek a lények a tapasztalatlan érzéseket, a felelősségteljes döntések terhét jelenthetik.

Ha valaki apró szörnyekkel álmodik, ez arra utalhat, hogy a kisebb gondok is nyomasztóak lehetnek. A szörnyek lehetnek a dolgaink feletti kontroll elvesztésének szimbólumai is.

Az ilyen álmok felhívják a figyelmet arra, hogy a felnőtté válás folyamatában nemcsak a pozitív, hanem a negatív érzésekkel is meg kell birkózni. Az érzelmek kezelése segíthet a felnőtté válás lépéseiben.

20) Szörnyek a szobámban

Az álmokban megjelenő szörnyek gyakran az elme félelmeit tükrözik. A szörnyek a szobában érzést sokan tapasztalják, és ez az álom számos értelmezést kínál.

Ezek a szörnyek általában a belső szorongásokat, félelmeket vagy rejtett érzelmeket jelképezik. Amikor valaki azt álmodik, hogy szörnyek vannak a szobájában, ez gyakran az életében lévő stressz vagy konfliktus jele.

A szobában lévő szörnyek a magány vagy a sebezhetőség érzését is kifejezhetik. Ezek az álmok segíthetnek a személynek a saját félelmeivel való szembenézésben.

Minden ilyen álom egyedi, és a szörnyek jelentése változhat. Fontos figyelni az álmok részleteire, mert azok értékes betekintést nyújthatnak a belső világba. A környezet és az érzések, amelyek az álomban megjelennek, kulcsfontosságúak az értelmezés szempontjából.

Általános értelmezések

A szörnyekkel való álmodás különböző jelentéseket hordozhat, attól függően, hogy a álmodó hogyan éli meg ezeket az élményeket. Ezek az álmok sok esetben a tudatalatti félelmek és szorongások kifejeződései lehetnek.

Mi a szörnyekkel való álmodás?

A szörnyekkel való álmodás kifejezés alatt olyan álmokat értünk, amelyekben különböző, félelmetes lények szerepelnek. Ezek a lények sokféleképpen megjelenhetnek, lehetnek szimbolikusak vagy konkrétak.

  • Példák:
    • Nagy, ijesztő lények
    • Ismerős arcok torzítása

Ezek az álmok a szorongás, a stressz vagy a kihívások jelei lehetnek, amelyeket az álmodó az életében él át. Az ilyen álmok segíthetnek a problémák felismerésében, amelyekkel az álmodónak szembe kell néznie.

Az álmok pszichológiai aspektusai

A szörnyekkel kapcsolatos álmok pszichológiai szempontból a tudatalattiból származnak. Ezek a rémálmok gyakran a belső félelmek vagy elfojtott érzelmek megjelenítését szolgálják.

  • Ajánlott megközelítések a megértéshez:
    • Naplóírás
    • Álmok elemzése szakember segítségével

Ezek az álmok tehát nem csupán riasztó élmények, hanem lehetőséget is adnak az álmodónak, hogy szembenézzen a félelmeivel és saját magával. A szörnyek a változás, a növekedés és a belső erő szimbólumai is lehetnek.

Gyakori Szörny Álmok

A szörnyek gyakran megjelennek az álmokban, tükrözve a tudatalatti félelmeket és érzéseket. Különböző típusú szörnyek és jelenségek sokféle jelentést hordozhatnak, amelyek segíthetnek megérteni az álmokat és a mögöttük húzódó érzelmeket.

Mítikus szörnyek

A mítikus szörnyek, mint például a sárkányok vagy griffek, gyakran a fantasztikus vagy mitikus elemekkel teli álmokban jelennek meg. Ezek a lények a hatalom, a dicsőség vagy a régi mítoszok szimbólumai.

Ezek az álmok néha harci szituációkban jelennek meg, ahol a személy küzd a szörny ellen. A siker vagy a kudarc a személy belső harcait tükrözheti. Ezen álmok értelmezése a személy saját mítoszi vágyait és félelmeit is megjeleníti.

Régi gyermekkori szörnyek

A gyermekkori szörnyek, mint a szekrényből előmászó lények, nosztalgikus érzéseket és gyermekkorbeli félelmeket kelthetnek. Ezek a szörnyek gyakran képviselik azokat az elszalasztott vagy elfeledett félelmeket, amelyek az idő múlásával is rányomják bélyegüket a felnőtt életre.

Az ilyen álmok gyakran a múlt feldolgozásáról szólnak. A személy szembenéz a régi félelmeivel, hogy megszabaduljon tőlük. Azt is jelezhetik, hogy a személy vissza kell térjen a gyermeki ártatlansághoz, vagy foglalkoznia kell a felnőttkori kihívásokkal.

Szörnyek a hétköznapokban

A hétköznapi szörnyek gyakran a valós élet problémáit és stresszforrásait képviselik. Ezek a lények nem mindig félelmet keltőek, hanem inkább azokat a dolgokat testesítik meg, amelyek a mindennapi életben nyomasztják a személyt.

Ezek az álmok a munkahelyi stressz, a kapcsolati nehézségek vagy a pénzügyi aggodalmak megjelenései lehetnek. Például, ha egy személy egy szörnyet lát az irodában, az elszántságot és a félelmet egyaránt tükrözheti a karrierjével kapcsolatosan. A szörnyek az álomban a személy belső feszültségeit is szimbolizálhatják.

Megosztás
Megjegyzés küldése

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük